• Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            V posledný fašiangový deň sme sa ešte stihli zabaviť na parádnom karnevale. Organizačne ho zabezpečili rodičia žiakov 2.ročníka, o kultúrny program sa postarali študentky PaSA v Turč.Tepliciach, čerstvé šišky nám napiekli v pekárni Fatran. Deti čakala promenáda masiek, tanečné súťaže, učenie nových tancov, super diskotéka, samozrejme prestávky na občerstvenie a pitný režim. Prehliadku zábavy a originálnych kostýmov si pozrite v našej galérii.

          • Lyžiarsky výcvik 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik 2023.

            V týždni 13.-17. februára sa naši žiaci zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Jasenskej doline. Počasie nám vyšlo ako na objednávku a pod vedením inštruktorov z lyžiarskej školy Active ski si deti každým dňom zdokonaľovali svoje zručnosti. Na záver výcviku bol každý zaslúžene pasovaný za lyžiara :-)

          • Vajanského Martin

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vajanského Martin.

            Tento rok sa uskutoční už 69.ročník celoštátnej postupovej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Pre okresy Turčianske Teplice a Martin nesie názov Vajanského Martin. 8. februára sa v našej škole uskutočnilo školské kolo. Teší nás, že deti majú stále záujem o recitáciu. Milo nás prekvapili prváčikovia, ktorí, hoci ešte nemôžu postupovať do ďalšieho kola, sa nám predstavili v hojnom počte. Sú to naše budúce nádeje. Zaujímavosťou tohto ročníka bol výber našich súťažiacich, ktorí, až na jedného, uprednostili poéziu. Porota o víťazoch a postupujúcich do okresného kola rozhodla nasledovne: V kategórii poézia: 1.miesto Sárka Šmálová - 4.ročník 2.miesto Eliška Gužíková - 4.ročník 3.miesto Martinka Dávidíková - 2.ročník V kategórii próza postupové miesto nebolo udelené. Všetkým súťažiacim blahoželáme a postupujúcim držíme palce v ďalšom kole.

          • Návšteva lesného pedagóga

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva lesného pedagóga.

            V piatok 10. februára do našej školy zavítala vzácna návšteva. Lesný pedagóg Erik Hirschner nám prišiel porozprávať o tajomstvách lesa, čo do neho patrí a čo nie, akých ukrýva obyvateľov. Taktiež o jeho význame pre nás ľudí a aké je dôležité chrániť ho. Erikov zvučný hlas sa niesol budovou školy a deti doslova hltali jeho pútavé rozprávanie. Odkryl nám svoj život starostlivého lesníka, dozvedeli sme sa zaujímavosti o jelenej a srnčej zveri a keďže vie napodobniť zvuky rôznych zvierat, našou úlohou bolo spoznať ich. S jeleňom, diviakom a kačicou to bolo jednoduché, trochu viac nás potrápila malá myška, ale ustráchaného zajaca veru neuhádol nikto. Na záver sme sa naučil trúbiť na lesnom rohu. Je na to malý figeľ, ale ak vám ho lesný pedagóg prezradí, určite to zvládnete. Už sa tešíme na ďalšiu návštevu.

          • Šaliansky Maťko

          • Bola raz jedna malebná krajina - Slovensko sa volala. V nej malé mestečko Šaľa. A tá Šaľa Šalianskeho Maťka Jozefa Cígera Hronského mala.

            Šaliansky Maťko je veľkým prínosom pre deti pri poznávaní národnej histórie a kultúry, ako aj pri rozvoji ich estetického vkusu a schopnosti umeleckej komunikácie.

            I naši malí odvážlivci a dobrí recitátori, sa statočne popasovali s umeleckým prednesom slovenských povestí. Súťažiaci netrpezlivo čakali na rozhodnutie poroty. Tá pri vyhlasovaní výsledkov povzbudila deti, že aj tí, čo neuspeli, svojím prednesom pripomenuli krásu našich povestí a obohatili sa navzájom poznatkami z histórie, geografie a literatúry.