• Hodnotenie žiakov na konci šk.r. 2019/2020

          • Vážení rodičia,

            menia sa podmienky záverečného hodnotenia žiakov na školách v súlade s bodmi *3. a **8. Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020, vydaného ministrom školstva dňa 06. apríla 2020.

            Hodnotenie_ziakov_ZS.docx

          • Prerušenie výchovno - vzdelávacieho procesu v školách a školských zariadeniach v pôsobnosti mesta Turčianske Teplice ako nové opatrenie s ohľadom na koronavírus

          • Vážení rodičia,

            na základe zasadnutia krízového štábu mesta Turčianske Teplice konaného dňa 10.03.2020 a rozhodnutia zriaďovateľa mesta Turčianske Teplice bude výchovno - vzdelávací proces vo všetkých pracoviskách Základnej školy s materskou školou na Ulici Žarnovickej v Turčianskych Tepliciach v Diviakoch - v ZŠ, MŠ, ŠKD a ŠJ

             PRERUŠENÝ na 5 pracovných dní a to od 11.03.2020 do 17.03.2020.

            Z tohto dôvodu je prerušená aj prevádzka školskej jedálne. Všetci stravníci budú zo stravy v uvedenom období automaticky odhlásení.

            Ďalšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta Turčianske Teplice a postupne budú zverejnené aj na webovej stránke ZŠ s MŠ Žarnovická - Diviaky. Na webovej stránke školy bude zverejnená aj informácia o obnovení výchovno - vzdelávacieho procesu vo všetkých pracoviskách ZŠ s MŠ Žarnovická.

            Mgr. Zuzana Považanová - riaditeľka ZŠ s MŠ

          • Preventívne opatrenia - podrobnosti

          • Krízový štáb mesta Turčianske Teplice prijal a stotožnil sa na zasadnutí konanom dňa 10.03.2020 viacero opatrení. Uvedené sú na stránke:

            http://www.turciansketeplice.sk/?id_menu=0&module_action__152556__id_ci=255813#m_152556

            Okrem toho v nadväznosti na opatrenia Ústredného krízového štábu SR prijal Krízový štáb mesta opatrenia platné na území Turčianskych Teplíc týkajúce sa všetkých škôl a školských zariadení: 

            - dočasne sa prerušuje vyučovanie a voľnočasové aktivity na všetkých školách a školských zariadeniach mesta Turčianske Teplice (základné školy, materské školy, školské kluby detí, centrum voľného času, základná umelecká škola) po dobu piatich pracovných dní, teda od 11.03.2020 do 17.03.2020. Toto obdobie sa môže predĺžiť v prípade potreby, resp. nariadenia vyššie postavených nadriadených orgánov verejnej správy alebo krízového riadenia

            - dočasne sa prerušuje vyučovanie a voľnočasové aktivity na Gymnáziu Mikuláša Galandu po dobu štyroch pracovných dní, teda od 11.03.2020 do 16.03.2020

            - prerušuje prevádzkovanie kultúrnych a iných inštitúcií na území mesta v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Turčianske Teplice, a to: Mestská knižnica, Kino Turiec, Galéria Mikuláša Galandu, Denné centrum Dúha v termíne od 10.03.2020 do 23.03.2020

            - od 10.03.2020 občania SR vracajúci sa z Talianska, Číny, Južnej Kórey a Iránu sú povinní, aby bezprostredne po návrate túto skutočnosť oznámili telefonicky alebo elektronicky poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti, s ktorým má uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Tieto osoby musia podstúpiť 14-dňovú karanténu v domácom prostredí aj s rodinnými príslušníkmi, ktorí s nimi žijú v spoločnej domácnosti. 

            Škola upozorňuje, že nie je vhodné a prípustné, aby žiaci počas týchto preventívnych dní trávili čas v skupinách spolu, alebo na miestach s vysokou koncentráciou ľudí. K prevencii patrí aj dôsledné dodržiavanie preventívnych hygienických opatrení. Odporúča sa telefonická, mailová alebo písomná komunikácia. Pri nevyhnutnej návšteve zariadení dodržiavať vzdialenosť od iných ľudí. 

            Vyučujúci zadali žiakom prácu - úlohy na doma. Prosíme rodičov, aby dohliadli na vypracovanie zadaných úloh.

            A v neposlednom rade k prevencii zo strany rodičov a detí patrí aj disciplína, sebadisciplína a zodpovednosť. 

            Zuzana Považanová                         

          • Poukázanie 2 % zo zaplatenej dane

          •  

            Vážení rodičia a priaznivci školy !

            V tomto roku je možné poukázať 2 % zaplatenej dane našej škole prostredníctvom nadácie Spoločne pre región.

            Popis krokov pre venovanie 2 % z dane

            Zamestnanci:

            1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane.
            2. Vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, dátum narodenia, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2 % zaplatenej dane.
            3. Vyplnené formuláre nám prineste do školy, prípadne nám ich doručte prostredníctvom triedneho učiteľa svojho dieťaťa do 24. apríla 2020, nakoľko najneskôr do 30. apríla 2020 musíme formuláre doručiť daňovému úradu.

            Dôležité termíny:

            • do 31. marca 2020 – Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov ( fyzické osoby ), ktorí podávajú daňové priznanie;
            • do 31. marca 2020 – Podanie daňových priznaní právnickými osobami – Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania;
            • do 30. apríla 2020 – Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ ( zamestnanec, okrem Vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane ).

            Tlačivá je možné stiahnuť si zo stránky školy – www.zsdiviaky.edupage.org, alebo si ich priamo vyzdvihnúť v škole.

            Za prejavenú priazeň vopred ďakujeme.

            Vedenie Základnej školy Žarnovická - Diviaky

             

          • OZNAM PRE RODIČOV !

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Žarnovická – Diviaky oznamuje rodičom, že z dôvodu zvýšeného výskytu chrípkových ochorení Vás žiadame, aby ste si svoje dieťa vyzdvihli zo ŠKD v priestoroch šatní. Z tohto dôvodu bude budova školy zamknutá. Od 1430 hod. Vám Vaše dieťa z ŠKD vyzdvihne poverený zamestnanec školy.

            Za pochopenie vopred ĎAKUJEME.

             

          • KRÚŽOK PREDŠKOLÁČIK

          •  Si predškolák alebo si len zvedavý?

            Spať v škôlke ťa už nebaví?

            Tešíš sa na prvú triedu, ceruzku aj abecedu?

            Tak si nájdi hodinku, pozrieť si našu školskú rodinku.

            Každý ŠTVRTOK o 13:00 hod. v ZŠ-Diviaky

            KONTAKT: 043 4920067

          • OKRESNÉ KOLO DRUŽSTIEV V STOLNOM TENISE

          • Dňa 20.01.2020 sa uskutočnilo okresné kolo družstiev v stolnom tenise na ZŠ Školská. Naše družstvo dievčat v zložení Timejka Štriczová, Ninka Štancľová, Bianka Višňovská uspelo na 2. mieste. Družstvo chlapcov v zložení Samko Bútor, Jarko Pyšný, Jarko Rešetár a Matúško Vráblik obsadilo 3. miesto. 

            Družstvo chlapcov a dievčat podalo nádherný športový výkon. Obidvom družstvám srdečne gratulujeme. 

          • Vianočné prázdniny

          • OZNAM  PRE  RODIČOV !

             

            ZŠ s MŠ Žarnovická – Diviaky informuje rodičov o termíne VIANOČNÝCH  PRÁZDNIN.

            Od 23.12.2019 t.j. od pondelka do 07.01.2020 t.j. do utorka sú vianočné prázdniny. Začiatok školského vyučovania po prázdninách je 08.01.2020 t.j. v stredu.


             

          • Otvorenie pocitového týždňa

          • Špirála šťastia a prianí

            Posledný školský týždeň pred Vianocami sme otvorili špirálou šťastia,  kde každé dieťa pri vianočnom stromčeku a s priateľmi - spolužiakmi vyjadrilo svoje prianie a záväzok vianočnému svetielku. 

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže

          • "CHCEL BY SOM VÁM POVEDAŤ" (skryté túžby mladých ľudí). 

            Dňa 11.12.2019 sa v kultúrnom dome v Turčianskych Tepliciach konalo vyhodnotenie literárno-výtvarnej súťaže "Chcel by som vám povedať". 

            Samotné vyhodnotenie prebiehalo v kultúrnom duchu, vystúpili žiaci základnej umeleckej školy, ktorí naplnili a posilnili  pozitívne emócie, ktoré si každý žiak odniesol. 

            Naša škola sa zapojila do výtvarnej zložky súťaže a bolo ocenených až 16 žiakov školy. 

            Do zlatého pásma postúpili žiačky: Sofia Kuráková, Ninka Štancľová, Timejka Štriczová a Eliška Rebidášová, 

            pričom ich práce budú zaradené a opakovane sa budú uchádzať o umiestnenie tentoraz o medzištátne ocenenie. Práce budú vystavené v Prahe spolu s prácami detí z krajín Českej republiky, Poľska, Maďarska a Číny. 

             

             

          • Mikuláš

          • Tak ako každý rok, si žiaci našej školy, pripravili pri príležitosti sviatku „Svätého Mikuláša“ pekný program. Mikuláš prišiel na krásnom koči až z ďalekého severného pólu so svojimi dvoma pomocníkmi – anjelom a čertom.  Po odznení básní a piesní  rozdal všetkým žiakom balíčky plné sladkostí, ktoré im rozžiarili očká radosťou.

          • BÁBKOVÉ PREDSTAVENIE V ŽILINE

          • Dňa 26.11. 2019 žiaci 3. ročníka spolu so svojou pani učiteľkou navštívili Bábkové divadlo v Žiline, kde sa zúčastnili veselého predstavenia " Trafená hus". Po divadelnej interpretácii zábavy a smiechu pozitívne emócie posilnili návštevou začínajúcich Žilinských vianočných trhov. 

          • Na nový level

          •        Základnej škole na ulici Školskej v Turčianskych Tepliciach sa podarilo dostať na 1. miesto v hlasovacej súťaži Na nový level. Prosíme o podporu - zaslanie hlasu prostredníctvom SMS na číslo 6662 v tvare NNL YCH. SMS je spoplatnená sumou 0,10 €. Za každý Váš hlas ďakujeme.

          • Riaditeľské voľno

          • Základná škola s materskou školou, Žarnovická 1078/13, 039 01 Turčianske Teplice - Diviaky                     

            Tel.:  043/492 00 67                                                                       E-mail: zs_diviaky@post.sk

            V Turč. Tepliciach – Diviakoch, dňa 31.10.2019

            OZNÁMENIE

            o udelení riaditeľského voľna pre žiakov ZŠ a detí MŠ z prevádzkových dôvodov.

            Oznamujeme Vám, že riaditeľka ZŠ s MŠ Žarnovická v Turčianskych Tepliciach – Diviakoch,

            dňa 31.10.2019 na základe § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            R O Z H O D L A

            o udelení riaditeľského voľna pre žiakov ZŠ a detí MŠ z prevádzkových dôvodov,                                                                                                                                 na deň 08. 11. 2019 z dôvodu celodenného prerušenia distribúcie elektriny.

            Odôvodnenie: sťažené organizovanie prevádzky základnej školy a materskej školy, nemožnosť zabezpečenia všetkých stanovených podmienok priebehu výchovno - vzdelávacieho procesu v základnej škole a materskej škole.

            Žiaci ZŠ a deti MŠ budú pokračovať vo vyučovaní a výchovno – vzdelávacej činnosti od pondelka - od 11.11.2019.                                                                         

                                                                                           Mgr. Zuzana Považanová, riad. školy  

          • Strašidelná noc v škole

          •       Halloween je sviatok plný čarodejníc, duchov a iných príšer. Dňa 25.10.2019 pripravili pani učiteľky „Halloween párty“. Účasť bola veru hojná. Do školy prišli rôzne príšerky a masky. Vyzeralo to ako v stráááášidelnej škole. Čerti, čarodejnice, múmie, duchovia, tekvičky, či kostlivci nás obklopovali zo všetkých strán s rôznymi úsmevmi a úškrnmi...Zabávalo sa, tancovalo,čarovalo a súťažilo až do neskorých hodín.

          • Turistická vychádzka na vyhliadkovú vežu Dubeň v Žiline

          • Na vrchu Dubeň (613 m n. m.) nad mestom Žilina stojí impozantná vyhliadková veža. Rozhľadňa je vysoká  27,4 metra a má 10 podlaží. Ponúka pôsobivé výhľady do širokého okolia a najmä na mesto Žilina, o čom  sa presvedčili aj naši žiaci dňa 24.10.2019.