• OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV ZŠ !

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárne RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE,

            ktoré sa uskutoční dňa 14.09.2022, t. j. v stredu o 16:00 hod.

            v priestoroch budovy ZŠ.

            Účasť rodičov na plenárnom rodičovskom združení je NUTNÁ, z dôvodu voľby člena do Rady školy pri ZŠ s MŠ Žarnovická Turčianske Teplice - Diviaky a voľby člena do ZRPŠ.

            Za Vašu účasť vopred ďakujeme.

          • Neplytvajme potravinami

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Neplytvajme potravinami.

            Dňa 7.9.2022 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili besedy pod názvom “Neplytvajme potravinami”, ktorá sa konala v Tescu v Turčianskych Tepliciach.

            Dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií, a to, že:

            - na celom svete sa vyhodí každý rok 1,3 miliardy ton potravín, čo predstavuje až jednu tretinu všetkých vyrobených potravín,

            - na Slovensku ich vyhodíme ročne do kontajnerov 900 tisíc ton. To znamená, že každý obyvateľ Slovenska vyhodí priemerne 0,44 kilogramu denne!

            - potravinami plytvajú všetci: farmári, spracovatelia, dodávatelia a nakoniec i my, konzumenti.

            Každý deň sa takto z nich zbytočne vyhodí veľké množstvo. Nemuselo by to tak byť, keby sme lepšie plánovali, skladovali, boli viac informovaní a hlavne viac chceli.

            Každý z nás môže urobiť veľa jednoduchých opatrení preto, aby sme znížili množstvo odpadu z potravín, šetrili prírodné zdroje i peniaze, a tým pomohli ľuďom a našej planéte.

          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Žarnovická v Turčianskych Tepliciach - Diviakoch oznamuje rodičom, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok 05.09.2022 o 08:00 hod. Otvorenie školského roka bude trvať približne do 09:30 hod.

            PRVÝ DEŇ V ŠKOLE - 05.09.2022:

            • príchod žiakov do školy je v čase od 07:30 hod. do 08:00 hod.
            • otvorenie šk. roka bude o 08:00 hod. a predpokladaný koniec o 09:30 hod.
            • žiaci si prinesú do školy prezuvky, vo svojich šatniach sa prezujú a premiestnia sa do svojich tried (pri organizácii budú žiakom nápomocné ich triedne p. učiteľky a poverení zamestnanci školy)
            • rodičia žiakov 1. ročníka budú mať po otvorení školského roka a privítaní prvákov prvé rodičovské združenie, na ktorom ich triedna p. učiteľka a p. vychovávateľka bude informovať o organizácii výchovno - vzdelávacieho procesu v základnej škole
            • po ukončení slávnostného otvorenia školského roka prosíme rodičov, aby si svoje deti vyzdvihli v priestoroch školy
            • zákonný zástupca/rodič predkladá pri nástupe do školy Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka (tlačivo je priložené pod oznamom), resp. ho môžete znovu odoslať elektronicky cez Edupage. Toto potvrdenie je nutné škole doručiť vždy, ak bude žiak chýbať viac ako 5 po sebe nasledujúcich pracovných dní.

            • 05.09.2022 nie je v prevádzke školský klub detí (ŠKD), preto poprosíme rodičov, aby si svoje deti vyzdvihli po ukončení otvorenia školského roka približne o 09:30 hod. Prevádzka ŠKD bude od 06.09.2022 v čase: ranná ŠKD od 06:15 hod, poobedňajšia činnosť ŠKD do 16:30 hod.
            • 05.09.2022 nie je v prevádzke ani stravovanie sa žiakov základnej školy v školskej jedálni (ŠJ). Žiaci sa budú môcť stravovať v ŠJ od 06.09.2022

            Tešíme sa na všetkých a prvákom prajeme úspešný štart v škole!